Doors

Ik heb twee keer bewust gekozen voor dit leven

Spiritualiteit

Eind 2017 bleek ik ernstig ziek te zijn, levensbedreigend zelfs. Die diagnose zette nogal confronterend een bewustwordings- en transformatieproces in werking dat al begon ver voor die tijd. Hoogste tijd om mijn onzekerheden en angsten onder ogen komen. Hoe moeizaam en traag dit proces ook verloopt en nog gaat, ik weet dat dit mijn weg is.

Ik weet en voel ook dat alles is, zoals het hoort te zijn, anders zou het er niet zijn. Het is zoals het is en het gaat zoals het gaat. En toch kan ik dit nog niet altijd accepteren. In die non-acceptatie ligt nog eeen rijkdom te wachten op erkenning. Voor mij een proces van ervaren en van transformatie; transformatie van angst voor het leven naar levenskracht en leiderschap in mijn leven en overgave aan wat via mij tot uitdrukking wil komen. Een proces van overleven naar leven. Mijn hematoloog in het Erasmus MC zei "waarom ga je niet bloggen Marcel. De meeste blogs gaan over het ziek zijn en de negatieve beleving van ziek zijn, jij benaderd het anders, positief".