Skip to main content

Automatisch schrijven

Begin mei 2006 woonde ik een lezing bij over de 'Wetten van het universum'. Tijdens die lezing kwam ook 'automatisch schrijven' ter sprake. Huh, automatisch schrijven!?

Automatisch schrijven, ook wel channelen genoemd, is een manier van communiceren met gidsen (begeleiders) uit de geesteswereld, zo werd mij uitgelegd. Dit wordt ook wel channelen genoemd. Door je af te stemmen op je gids kan je gids boodschappen aan je doorgeven die je helpen op je pad, bijvoorbeeld bij het verkrijgen van inzichten over wat er op dat moment speelt. Je gids of liever gezegd hoofdgids schrijft dan met mijn hand en maakt gebruik van mijn woordenschat. Wauw, ik vond dit super interessant. Twee weken later was er een workshop en er was nog een plaats vrij. Toeval of toe-val? Hoe dan ook, ik kon dus meedoen.

Na de workshop heb ik veel geoefend en het geleid schrijven ging steeds makkelijk, waarbij overgave het belangrijkste is. Het bijzondere is dat ik pas achteraf las wat was geschreven en geregeld zagen anderen dat mijn hand veranderde tijdens het schrijven.

Zodra ik afgestemd en er met mijn overtuigingen en denken tussenuit blijf, komt het geschrevene zo zuiver als mogelijk door. Toch houd ik er rekening mee dat er altijd van mij of van degene die schrijft er enige kleuring of nuance in het schrijfsel aanwezig kan zijn. Is het dan onzuiver? Neen, integendeel, mits de intentie zuiver is, is het geschrevene zo zuiver als mogelijk. Dit doet ook een beroep op het gevoel en de verantwoordelijkheid van de ontvanger van het geschrevene.

Ik kreeg de smaak te pakken en ging steeds met meer begeleiders, meesters en bronnen uit het universum schrijven. Sindsdien heb ik veel geschreven en heb ik mooie, liefdevolle en soms ook verbazingwekkende informatie en uitleg ontvangen.

Voor mij is nu het moment gekomen om mijn schrijfsels te delen.

“Is het geschrevene dan de absolute waarheid?”. “Neem het niet zomaar aan. Zie het als een aspect van die alomvattende waarheid, een perspectief. Onderzoek en voel in jezelf of je erop resoneert, of het voor jou kloppend voelt, of niet.”.

Voor mij is het waardevolle informatie.

Het schrijven stopte tijdelijk doordat ten gevolge van mijn herseninfarcten en de daaruit resterende lichte restschade mijn schrijfcoördinatie verstoord raakte. Nu heb ik een andere manier gevonden om te schrijven.