Skip to main content

De Spirit van de wind

Na mijn contact met de Spirit van water ben ik naar Puca Pucara gelopen. Het was bijna 10 uur in de ochtend en al iets boven de 20 graden. Over Puca Pucara wordt

Puka Pucaragezegd dat het een observatorium is ter bescherming van Cusco tegen 'aanvallers'.

Deze tempel is niet gebouwd met de bedoeling een observatorium te zijn. Dat het dit later is geworden is best mogelijk, oorspronkelijk had het de functie van tempel van de wind. Puca Pucara is een ruïne die wel een heel bijzondere opstelling heeft. Het hoofdgebouw heeft een driekwart ronde vorm. In de buitenste ring van het gebouw zie je nog de fundamenten van kleine kamertjes. Ik 'weet' dat dit meditatie kamers zijn en dat je de kamer kiest die op dat moment op de wind is gericht.

Rondom de gebouwen, iets lager gelegen, bevinden zich allerlei plateaus. Ik ga lekker op de rand van een plateau zitten om even te genieten van het uitzicht en wat water te drinken. Aan de rand van het plateau zie ik ineens een klein vogeltje. Ik voel dat ik er naar 'moet' kijken. Plotseling springt het vogeltje over de rand, verdwijnt achter de rotsen en komt gedragen door de wind weer te voorschijn. Het vogeltje zweeft en vliegt.

De volgende gedachte is ineens in mijn hoofd 'spring in het diepe, 'follow the flow' en vertrouw op je vliegkunst'. Ik besluit op het plateau helemaal naar de rand te lopen. Mijn tenen steken bijna over de rand heen. Ik strek mijzelf uit en spreid mijn armen. Ik ga met mijn bewustzijn naar de stilte in mijzelf. Ik voel dat de wind aanzwelt en mijn als het ware oppakt. Ik voel me gedragen, ik vlieg. Ik voel me licht en gedragen en vlieg steeds hoger. Ik kan de wereld overzien, het gaat allemaal vanzelf.

De volgende woorden klinken in mij 'the spirit of the wind is the wispering of the ancestors', en 'de wind wijst je de weg'. Dit roept wat vragen op en die stel ik de spirit of the wind.

Is dit hetzelfde als de spirit van het water?
"Nee, het water geeft je het vermogen je weg te gaan. De wind is je aanwijzing uit de spirit world, het brengt de verbinding".

Kan ik me met de wind verbinden?
"Dat heb je net gedaan door je te laten voeden tijdens het vliegen. Het heeft je de verbinding gegeven, de activatie om je verbinding met de spirit world te versterken. De wind is vluchtig, net als de spirits van de onstoffelijke wereld, zij hebben geen fysieke verschijning. Wat je ook merkte is dat de wind je draagt, net als de vogel die over de rand sprong en gedragen werd, net zo worden de mensen gedragen (geholpen). Je merkte ook dat je overzicht kreeg, de kracht van de wind tilt je naar hoger bewustzijn, dit is meer richting bewustzijn van de spiritworld".

Puca Pucara is niet gebouwd als observatorium, het is gebouwd om te leren vliegen en te verbinden met de spirit of the wind. Daarom is Puca Pucara op een berg gebouwd met praktiseerkamers (woord dat ik nooit zou gebruiken) op alle windrichtingen om te verbinden en plateaus om te leren vliegen met bewustzijn. Elke tempel had een priester die de leerlingen begeleiden. Inwijdingen waren bedoeld om priester of hogepriester te worden. Dergelijke inwijdingen werden hier niet gedaan, wel dienden de leerlingen een proeve van bekwaamheid af te leggen. De inwijdingen tot (hoge)priester werden elders gedaan.

De spirit van de wind zou ik in het Titicaca gebied bij de necropolis Kutimbo weer ontmoeten. En ook zou ik nog eens vliegen, met de spirit van de condor, maar dat wist ik in Puca Pucara nog niet.