Skip to main content

De Spirit van het water

Op 23 juni 2010 ben ik 's morgens vroeg met een taxi naar Tambomachay gegaan. Rond 8 uur was ik er en het was er stil. Een Tambo is een Inca rustplaats,

TambomachayEen Tambo is een Inca rustplaats, waar men ook water en voedsel kreeg. Men had destijds geen Internet en postbezorgers. Boodschappen - vaak gecodeerd in touwknoopwerk - werden door Chaski's overgebracht. Sterke en snelle mannen die soms wel tot 70 kilometer afstand al rennende overbrugden. Rust en voeding zijn dan welkom.

Tambo Machay is echter meer dan een rustplaats. Via een omweg kom ik boven de plaats waar het water uit de berg stroomt en maak vanuit mijn aarde-universum verbinding, contact met de spirit van het water. Het water vertelt me dat de kracht van het water de kracht van flow is. De weg van de minste weerstand kiezen en die weg volgen.

Hoe geeft water leven?
"Doordat je de weg van de flow volgt, brengt het water je waar je wezen moet. Het brengt je langs die plaatsen die je voeden. het brengt je op die plaatsen en in die ervaringen die je Ziel voeden, zo geeft het leven".

Hoe geeft het de mens leven?
"Doordat je de flow volgt en je Ziel voedt, dat waar het om draait, geef je de mens leven. die ervaart dit als contact met je Zielepad hetgeen vreugde geeft. Zo voedt het de mens. Water geeft leven wordt niet altijd begrepen. Ieder mens heeft het vermogen van de kracht van het water. Vaak zijn het vasthouden aan zekerheden en gewoonten de obstakels".

Water reinigt, hoe gaat dat?
"Mijn kracht is die van het volgen van de flow. Dan is er geen aanleiding om vast te houden aan zekerheden of je te laten tegenhouden door obstakels. Diegene die met deze kracht leven, zullen op hun tijd en tempo hun zekerheden (illusies) loslaten. Ik doe dat niet, dat doen zij zelf.

De spirit van het water vervolgt "ik heb je gevraagd je open te stellen en dat heb je gedaan. Je hebt mij toegelaten en bent dus verbonden met mijn kracht. Voor altijd. Gebruik dit vermogen zoals bedoeld is.

Brengt de spirit van het water ook contact met intuïtie?
"Neen, dat is het element wind. Ik geef alleen het vermogen je weg te gaan".

Dank voor dit gesprek, "graag gedaan, ga nu".

Ik had sterk het gevoel het pad verder te moeten volgen en heb dit gedaan. het water spreekt "dit is mijn kracht die je hebt gevoeld, samen met die van de wind, die je vertelde naar rechts te kijken. Zie je hoe we samenwerken?". "Dit is de feitelijke bedoeling van deze tempel, hier werden rituelen gedaan om te verbinden met mijn vermogen". Op mijn gedachte 'als het vermogen van het water in mij huist, waarom dan verbinden'. De spirit van het water vult aan "het vermogen huist in je maar was min of meer in slaap. Door je met mij te verbinden is je vermogen geactiveerd". Daarom werd mij dus gevraagd om fysiek aanwezig te zijn.

Persoonlijke boodschap van de spirit van het water
Op 28 juni ben ik onderweg van Pisac naar Chincero en Ollantaytambo. We rijden langs een plaats waar het water uit de rivier hele stukken land heeft weggevaagd. Stukken van de weg zijn verzakt of door de rivier meegevoerd en zelfs enkele huizen zijn door het water meegenomen. Plotseling spreekt de spirit van het water opnieuw tot me "Zie je mijn kracht, ik laat me niet tegenhouden, ik vind altijd de weg van de minste weerstand. Ook al gaat dat ten koste van wegen en woningen, mijn kracht is zo groot dat ik blijf stromen, altijd de weg die het gemakkelijkste gaat. Dit moet je zien, want jij hebt een enorme kracht die zich niet laat tegenhouden, zelfs niet als er sprake is van een grote weerstand". Herinner je dat grote rotsblok in de rivier, ook die heeft mij niet tegengehouden, maar mij juist andere wegen laten vinden. Ga in je kracht staan Marcel en laat je door niets tegenhouden. Blijf in je kracht en vertrouw erop dat je altijd andere wegen zult vinden. laat je niet stoppen, ondanks de weerstand en obstakels die je ontmoet. Blijf in je kracht. Een rotsvast vertrouwen hahaha".