Skip to main content

Hoe de shamanistische queeste begon

In 2010 heb ik een reis door Peru en in 2012 door Peru en Bolivia gemaakt. Deze reizen hadden voor mij de betekenis van een queeste.

Het begon ergens in 2006, ik nam deel aan een opleiding voor spirituele en mediamieke ontwikkeling en groei en het medium dat die opleiding gaf zei eens tegen mij: 'Marcel, je moet naar Peru".

Ik nam dat, zonder daar verder op in te gaan, serieus en vroeg me telkens af: waarom dan, hoe dan en wanneer dan? Destijds was ik me nog zo niet zo bewust van mijn innnerlijk weten (intuïtie), ik voelde het moment en al die antwoorden niet. Daarop maakte ik een afspraak met de spirit-wereld: "ik wil wel en ik ben bereid te gaan, laat mij het juiste moment maar weten". Eigenlijk dacht ik er niet meer aan, tot een zonnige dag in mei 2010. 

Ik kreeg een telefoontje, maar omdat ik aan het lesgeven was, kon ik niet opnemen. Op het moment dat ik mijn voicemail afluisterde was het precies 12.03 uur. Een vriendin belde. Ze stond op dat moment in Caïro op het vliegveld om naar Nederland te vliegen. Ze had een groep begeleid op een spirituele reis door Egypte. Ze zei "Marcel, ik hoop dat je dit op tijd hoort, ik ga binnnekort naar Peru met een groep en één deelnemer is afgevallen. Je mag dit ticket hebben. Bel me voor 12.00 uur terug, daarna zit ik in het vliegtuig".

Er gingen twee dingen door me heen, een opperste opwinding "dit is het moment" en "jammer van dat gratis ticket, maar geen probleem, ik koop zelf wel een ticket. Dit is het moment".

Drie weken later vloog ik naar Zuid-Amerika, naar Lima - min of meer onvoorbereid - voor 3 weken Peru. Ik had wel een hostel in Cusco afgesproken "El Grail" en Ätlantis" en contact gelegd met een sjamaan in de Inca tradite. Daar begon mijn queeste langs heilige krachtplaatsen, zoals Machu Picchu, Cutimbo, Aramu Muru, Tiwanaku en Isla del Sol. Ook heb ik meerdere ceremonieën met San Pedro, Ayahuasca en despachos gedaan, één en ander stond in het teken van Teachings dedicated to my shamanic path.