Verlichten praatjesmakerij

Omarm je schaduw en je innerlijk licht

Vertrouwen is de basis in ieder mens. Vertrouwen dat je goed bent zoals je bent en dat het goed is zoals het is. Vertrouwen dat er in elke situatie - hoe zwaar die ook is - er altijd weer nieuwe mogelijkheden zich zijn; de voedende stroom van het universum. Dit vraagt om bewust te zijn wat er NU in je aandacht is. Angst haalt je uit het NU-moment.

Vertrouwen is van de Ziel, angst is van het Ego. Beiden zijn onmisbaar om als mens op aarde te leven. Vertrouwen verruimt en opent, daar waar angst beperkt en afsluit. Waar vertrouwen is, bestaat geen voedingsbodem voor angst. Daar waar angst heerst en de regie voert, kan geen vertrouwen bestaan. Soms wordt gedacht van wel, maar dat is mentale schijnzekerheid.

Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat ze zich niet bewust zijn. Ze leven vaak zonder zelfvertrouwen en handelen uit angst en onzekerheden zonder dat ze dit merken

Het is dus zaak om bewust te zijn, waarvan je niet bewust bent en dit te accepteren ‘as is’. Vaak mag 'dit' er eigenlijk niet zijn en wordt het weggedrukt. Dan treden allerlei aangeleerde overlevingsmechanismen in werking om niet te hoeven voelen of erkennen; een verwijderende beweging weg van de angst. Eigenlijk zitten hier altijd krachtige overtuigingen achter met een beperkend of zelfs een zelf-saboterend karakter.

Een persoon lijdt het meest door het lijden dat hij vreest

Nieuwsgierigheid hoe je Innerlijk Leiderschap creëert, waarbij jij de leiding over je emoties en je leven hebt? Het opent de weg naar nieuwe mogelijkheden.